1947-2017  St. Patrick 70 jaar jong!                     Dat mag gevierd worden!

70 jaar geleden nam Vicaris Haerkens (later pastoor van Rijkevoort) het initiatief om in Sint anthonis een jeugdbeweging op te richten. Vanaf die tijd is Scouting St. Patrick niet meer weg te denken uit Sint Anthonis.

Hoeveel leiding en leden in die 70 jaren  actief zijn geweest, is niet na te tellen, maar zeker weten, dat moeten er véél geweest zijn. Ieder bestuurslid,  leider of leidster, Bever,  Kabouter , Welp,  Luitje,  Esta, , Verkenner, Gids, Scout, Rowan, Sherpa, Explorer,  Pivo en Stamlid zal zijn eigen herinneringen hebben, sommigen van één jaar, anderen van 5 of 10 jaar, en anderen een veelvoud daarvan.

Alle spannende en leuke verhalen zouden we in een boek kunnen bundelen, als we die verhalen  zouden  kennen!  Er waren hoogtijdagen en soms waren er droevige bijeenkomsten, waarbij afscheid werd genomen van actieve mensen, die te vroeg de scoutinggroep St. Patrick  (voor de jongens vroeger) en  de Godelievegroep (voor de meiden) ontvielen. In 1972 werd het één Scoutinggroep St. Patrick.

Met twee commissies van Scouting St. Patrick wordt een feestelijk weekend voorbereid voor 6-7-en 8 oktober 2017.Er wordt  door een feestcommissie een weekend voor de jeugdleden georganiseerd op 6 en 7 oktober. Een tweede archief commissie is bezig met de organisatie van een tentoonstelling, voor een deel in de blokhut en voor een uitgebreide presentatie in het Heemhuus van Sint Anthonis. Scouting krijgt daar medewerking van de vrijwilligers van de Heemkundekring. We heben veel oude spullen uit het verleden bewaard, maar de archiefcommissie is er van overtuigd dat er ook nog vele herinneringen zoals totems, foto’s, logboeken en dergelijke bij mensen op zolder of in de kast, nog zijn bewaard.

Vandaar dat wij een oproep doen :

Oproep aan alle oud-leden en –leiding of bestuursleden van Scouting St. Patrick wij zijn op zoek naar oude foto’s, totems (herinneringen), logboeken (verslagboeken van de leden), filmpjes, dia’s, oude uniformen, hoeden, petten, dassen,  berichten in kranten, gewone verhalen, insignes, badges, bekers, etcetera welke u aan ons beschikbaar wilt stellen voor deze tentoonstelling!

U als lezer van dit artikel krant, hebt met Scouting Sint Patrick te maken gehad. Ligt er nog iets op uw zolder? Vraag het ook aan uw kinderen, als zij ooit lid zijn geweest.

Laat het mij, Gertie Fransen, tel. 0485-382581 of Mechelien Michiels   tel. 0485 38305 weten en wij regelen dat de spullen opgehaald en ook weer terug gebracht worden. Wij maken er dan foto’s van, of zullen aan u vragen om spulletjes ten toon te mogen stellen en deze  later weer terug te geven.

Wij nodigen u ook uit om in het feestweekend in blokhut aan het St. Patrickpad nr. 5 en/of in het Heemhuus op 6. 7 of 8 okt.  een kijkje te komen nemen. De koffie staat klaar!

Bekendheid wordt alleen via de tamtam gegeven!

Dus geef dit bericht en de uitnodiging door aan iedereen, die u kent en mogelijk met Scouting St. Patrick  te maken heeft gehad. Ieder geïnteresseerde is welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gertie Fransen tel. 0485-382581
Mechelien Michiels tel. 0485-383052
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Ons laatste nieuws

Sjors sportief met klimtoren en kabelbaan!

Afgelopen zaterdag hebben we een leuke dag gehad. Het was heerlijk weer en er was vanalles te doen. 
Dit activiteiten van dit jaar waren  klimmen, een bezemstelen race en watertrefbal. 

Jaarverslag 2017

Net als vorig jaar heeft Rick weer een fantastisch jaarverslag in elkaar gezet met alle hoogtepunten van ons afgelopen kalenderjaar.

Sint Patrick viert 70 jarig jubileum!

Seizoen 2017-2018 zal in het teken staan van ons 70 jarig jubileum! Hiervoor zijn we op zoek naar verhalen, teksten, verslagen, spullen, uniformen etcetera om ons jubileum vorm te geven!

Rabobank Clubkas campagne

Vorig jaar hebben we bij de Rabobank Clubkas campagne een mooi bedrag opgehaald wat we hebben kunnen besteden aan onze kabelbaan welke we bijna kunnen gaan gebruiken! Net als vorig jaar willen we ook dit jaar weer mee doen om zo veel mogelijk geld op te halen voor een goed doel! We willen de opbrengst dit jaar gaan gebruiken om een nieuwe informatie stand te gaan realiseren!

Flessenactie 2017

Afgelopen 7 januari hebben de leden van Scouting Sint Patrick zich ingezet voor een zeer succesvolle flessenactie. Bij deze flessenactie zijn de kinderen langs de deuren gegaan in Sint Anthonis, Wanroij, Ledeacker en Oploo om daar lege flessen op te halen!

Kalender

VB/SB Vergadering
11 dec 2019
20:00 - 23:00
Kerstvakantie
21 dec 2019
Flessenactie
04 jan 2020
08:00 - 16:00
Groepsraad
14 jan 2020
20:00 - 22:00
SB Vergadering
22 jan 2020
20:00 - 22:00
VB Vergadering
05 feb 2020
20:00 - 23:00
(Jeugd)pronkzitting
07 feb 2020

e-Boekhouden.nl