Beverkamp, 2017

In juni was het weer zo ver. Het spannende 3 dagen durende beverkamp. Dit jaar in het thema van dieren, boerderijdieren, dierentuindieren en huisdieren. Alle verschillende soorten kwamen voorbij dit jaar. Een echte beestenboel.

Nadat op de eerste avond de bevervlag gehesen was en er afscheid was genomen van de ouders kon het kamp echt beginnen! Spelletjes in het bos, spelen op het speelterrein en afgesloten bij het kampvuur met marshmallow. Zo verliep de eerste avond. Na een verhaaltje was het tijd voor bed. Om te dromen over de volgende dag, waarin het uitje plaats zou vinden.

Zaterdagochtend ging de wekker al om 7 uur. Hup, in de kleren en zonder ontbijt een lekkere dauwtraptocht lopen. Met als tussenstop een klein boerderijtje met een aantal schapen en kippen. Hier werden de eitjes gehaald, die we vervolgens tijdens het ontbijt hebben genuttigd. Heerlijke verse eitjes! Niet veel later na het ontbijt stonden er al verschillende taxi's klaar om ons te vervoeren naar het uitje van de dag. Dierenpark ZieZoo. Daar hebben we gekeken hoe de hyena's werden gevoerd. Wist je ook dat hyena's met hun sterke kaken zelf botten kunnen eten? We hebben de kamelen bekeken, de zwarte beer, stokstaartjes, pinguïns en nog veel meer. In de speeltuin werd er gespeeld als aapjes en als afsluiter was er nog een 'kriebelkwartiertje'. Hier konden zowel leden als de leiding een stinkdier en een beverrat aaien. Toch wel spannend hoor. Gelukkig heeft het stinkdier zijn scheetjes bij zich gehouden. 's Avonds hebben we genoten van een tafel vol frietjes en is er een filmavond gehouden, met popcorn en een lekkere beker ranja.

De laatste dag alweer, deze dag hebben we iets langer van ons bed mogen genieten. Na een ontbijtje stond er nog en verrassingsuitje op de planning. Op weg naar de koeienboer. Daar hebben we een rondleiding gekregen over de boerderij, hebben we de kalfjes melk gegeven. En gekeken naar de koeien die naar de wei gingen. Hierna was het tijd voor wat drinken en iets lekkers. En wat drink je dan, als je op de boerderij bent? Lekkere verse melk.

 

Terug naar de blokhut, stonden de ouders al op ons te wachten. Nadat alles op was geruimd en de blokhut was gepoetst, kwam het beverkamp weer ten einde. De bevervlag werd omlaag gehaald en dit was dan de officiële beëindiging. Een super leuk, gezellig, geweldig en niet te vergeten kamp! Tot volgend jaar, lieve bevertjes!

Kalender

Leiding weekend
28 aug 2020
18:00 - 17:00
Verhuurd
05 sept 2020
08:00 - 23:59
Opening seizoen
05 sept 2020
10:00 - 14:00
VB vergadering
16 sept 2020
20:00 - 23:00
SB Vergadering
23 sept 2020
20:00 - 23:00
Groepsraad
28 sept 2020
20:00 - 23:00
Verhuurd
11 nov 2020
18:00 - 23:00

e-Boekhouden.nl