Beverkamp, 2017

In juni was het weer zo ver. Het spannende 3 dagen durende beverkamp. Dit jaar in het thema van dieren, boerderijdieren, dierentuindieren en huisdieren. Alle verschillende soorten kwamen voorbij dit jaar. Een echte beestenboel.

Nadat op de eerste avond de bevervlag gehesen was en er afscheid was genomen van de ouders kon het kamp echt beginnen! Spelletjes in het bos, spelen op het speelterrein en afgesloten bij het kampvuur met marshmallow. Zo verliep de eerste avond. Na een verhaaltje was het tijd voor bed. Om te dromen over de volgende dag, waarin het uitje plaats zou vinden.

Zaterdagochtend ging de wekker al om 7 uur. Hup, in de kleren en zonder ontbijt een lekkere dauwtraptocht lopen. Met als tussenstop een klein boerderijtje met een aantal schapen en kippen. Hier werden de eitjes gehaald, die we vervolgens tijdens het ontbijt hebben genuttigd. Heerlijke verse eitjes! Niet veel later na het ontbijt stonden er al verschillende taxi's klaar om ons te vervoeren naar het uitje van de dag. Dierenpark ZieZoo. Daar hebben we gekeken hoe de hyena's werden gevoerd. Wist je ook dat hyena's met hun sterke kaken zelf botten kunnen eten? We hebben de kamelen bekeken, de zwarte beer, stokstaartjes, pinguïns en nog veel meer. In de speeltuin werd er gespeeld als aapjes en als afsluiter was er nog een 'kriebelkwartiertje'. Hier konden zowel leden als de leiding een stinkdier en een beverrat aaien. Toch wel spannend hoor. Gelukkig heeft het stinkdier zijn scheetjes bij zich gehouden. 's Avonds hebben we genoten van een tafel vol frietjes en is er een filmavond gehouden, met popcorn en een lekkere beker ranja.

De laatste dag alweer, deze dag hebben we iets langer van ons bed mogen genieten. Na een ontbijtje stond er nog en verrassingsuitje op de planning. Op weg naar de koeienboer. Daar hebben we een rondleiding gekregen over de boerderij, hebben we de kalfjes melk gegeven. En gekeken naar de koeien die naar de wei gingen. Hierna was het tijd voor wat drinken en iets lekkers. En wat drink je dan, als je op de boerderij bent? Lekkere verse melk.

 

Terug naar de blokhut, stonden de ouders al op ons te wachten. Nadat alles op was geruimd en de blokhut was gepoetst, kwam het beverkamp weer ten einde. De bevervlag werd omlaag gehaald en dit was dan de officiële beëindiging. Een super leuk, gezellig, geweldig en niet te vergeten kamp! Tot volgend jaar, lieve bevertjes!

Ons laatste nieuws

Sjors sportief met klimtoren en kabelbaan!

Afgelopen zaterdag hebben we een leuke dag gehad. Het was heerlijk weer en er was vanalles te doen. 
Dit activiteiten van dit jaar waren  klimmen, een bezemstelen race en watertrefbal. 

Jaarverslag 2017

Net als vorig jaar heeft Rick weer een fantastisch jaarverslag in elkaar gezet met alle hoogtepunten van ons afgelopen kalenderjaar.

Sint Patrick viert 70 jarig jubileum!

Seizoen 2017-2018 zal in het teken staan van ons 70 jarig jubileum! Hiervoor zijn we op zoek naar verhalen, teksten, verslagen, spullen, uniformen etcetera om ons jubileum vorm te geven!

Rabobank Clubkas campagne

Vorig jaar hebben we bij de Rabobank Clubkas campagne een mooi bedrag opgehaald wat we hebben kunnen besteden aan onze kabelbaan welke we bijna kunnen gaan gebruiken! Net als vorig jaar willen we ook dit jaar weer mee doen om zo veel mogelijk geld op te halen voor een goed doel! We willen de opbrengst dit jaar gaan gebruiken om een nieuwe informatie stand te gaan realiseren!

Flessenactie 2017

Afgelopen 7 januari hebben de leden van Scouting Sint Patrick zich ingezet voor een zeer succesvolle flessenactie. Bij deze flessenactie zijn de kinderen langs de deuren gegaan in Sint Anthonis, Wanroij, Ledeacker en Oploo om daar lege flessen op te halen!

Kalender

VB/SB Vergadering
11 dec 2019
20:00 - 23:00
Kerstvakantie
21 dec 2019
Flessenactie
04 jan 2020
08:00 - 16:00
Groepsraad
14 jan 2020
20:00 - 22:00
SB Vergadering
22 jan 2020
20:00 - 22:00
VB Vergadering
05 feb 2020
20:00 - 23:00
(Jeugd)pronkzitting
07 feb 2020

e-Boekhouden.nl