Blauwe vogelsBlauwe vogels

De Blauwe Vogels is een groep voor jongens en meiden met een beperking in de leeftijd van 8 tot 25 jaar. Door het grote leeftijdsverschil binnen de Blauwe Vogel groep hebben wij 2 subgroepen (Baloe & Ikki) welke zijn ingedeeld op leeftijd/verstandelijk niveau.

Iedere subgroep draait zijn eigen activiteitenprogramma, echter is de opening en afsluiting van iedere club wel gezamenlijk. Waar bij de Baloe-groep zelfstandigheid stimuleren en echte scoutingvaardigheden opdoen centraal staat, gaan we bij de Ikki-groep voornamelijk spelenderwijs- en structureel te werk.

Onze Blauwe Vogel groep speelt het welpenspel, wat zich afspeelt in de jungle. Samen met de figuren van Junglebook bleven de Blauwe Vogels allerlei avonturen. In de jungle is er namelijk altijd wat te doen en heeft elk jungledier zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Zo leert Baloe ons kokkerellen, weet Raksha veel over dierensporen, sluipen we met Bagheera door het bos, houdt Mor van knutselen en daagt Kaa ons graag uit voor sport & spelactiviteiten. Net als Mowgli en Shanti gaan we dus graag de uitdaging aan in/met de natuur!

Deze avontuurlijke bijeenkomsten vinden 1x in de 2 weken plaats op zaterdagochtend van 9.15 tot 11.15u. Ook blijven de Blauwe Vogels 2x per jaar in de blokhut overnachten. In januari vindt het installatieweekend plaats waar een nieuw lid officieel bij de Blauwe Vogels komt te horen. Dit is 1 nachtje (vrijdag op zaterdag). Rond mei/juni gaan we op kamp. Dit is een heel weekend (vrijdagavond t/m zondagochtend) welke in een leuk thema gegoten wordt!

Geinteresserd? Voor meer informatie kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformlier hier onder. 
 
Yalahi!