De Blauwe Vogels is onze groep voor jongens en meisjes met een beperking in de leeftijd van 6 to 16 jaar.

Ze spelen in het thema de Jungle, het welpenspel. Scouting Nederland heeft in 2010 het Jungleboek opnieuw uitgegeven en het spel aangepast.

De Blauwe Vogels dragen een groene scoutfit. In het verhaal beleven Mowgli en Shanti samen met een groep jonge wolfjes – welpen – allerlei avonturen. In het verhaal ontmoeten zij allerlei dieren uit de grote onbekende jungle. Met Baloe leren we bijvoorbeeld kokkerellen, met Kaa sluipen we door het bos en met Baghera doen we spannende spelletjes zoals vlag veroveren. We gaan veel op pad de natuur in, zoals Mowgli dat deed. Ze gaan ook op kamp in de blokhut en heel soms kamperen ze in een grote tent.

Soms werken ze voor een insigne. Rondom een thema gaan ze dan allerlei leuke programma's doen. Daarvoor verdienen ze dan een insigne op hun uniformblouse.

welpen

Voor informatie kunt u terecht bij:Zij komen bij elkaar op zaterdagmorgen om de twee weken van 9.15 tot 11.15 uur.

Gertie Fransen 0485-382581

of per email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blauwe vogel lid worden?

Ben je tussen de 6 
en 16 jaar oud? Ben je
toe aan een uitdaging? Wil je actief bezig zijn in de buitenlucht? Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn! Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Scouting Sint Patrick?