Ontdek Scouting

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij een Scouting vereniging geniet je bij de wekelijkse opkomsten, ga je op kamp en doe je mee aan allerlei lokale, landelijke of zelfs internationale evenementen.

Scouting kent verschillende soorten scoutinggroepen: land-, water- en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen de Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen voor de jeugdleden beginnen bij 41/2 jaar en gaan tot 21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging! Wordt stamlid, ga aan de slag als vrijwilliger of blijf betrokken als donateur. Scouting biedt haar (jeugd) leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen. De visie van het Scoutingspel worden verwoord in de spelvisie SCOUTS:

Samen – Code – Outdoor – Uitdaging – Team – Spel

Samen: staat voor de betrokkenheid die je als scout hebt met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die scouts over de gehele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen Scouting.

Code: staat voor de normen en waarden (de 'spelregels'), de ceremoniën en het fundament van Scouting.

Outdoor: staat voor het buitenleven, waarbij de natuur niet alleen wordt gezien als omgeving waarin het spel van Scouting gespeeld wordt, maar ook als opvoedende waarde.

Uitdaging: staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Scouting is niet alleen een plezierige vrijetijdsbesteding, maar biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

Team: staat voor het werken in subgroepen (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden.

Spel: staat voor het Scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen).

Voor meer informatie over Scouting kijk ook eens op:

https://www.scouting.nl