Scoutsscouts

De scouts zijn meiden en jongens van 11-15 jaar! Bij de scouts wordt niet meer in een thema gespeeld, zoals bij de jongere speltakken het geval is. De scouts zijn te herkennen aan hun beige blouse. Opkomsten hebben een rode draad vanuit het spelaanbod van Scouting, dat te vinden is in het Scouts Kompas. Daarin staan allerlei uitdagende opkomsten die te maken hebben met: buitenleven, samenleving, tochttechnieken, kampeervaardigheden en meer.

De scouts gaan 's zomers één week op zomerkamp. Een week kamperen op een terrein ergens in ons mooie kikkerlandje. Doorgaans wordt de heenreis met de fiets of trein afgelegd. Een vast element op het zomerkamp is de hike (een meerdaagse wandel- of fietstocht met overnachting soms in de buitenlucht). Aan het zomerkamp verbinden wij vaak een thema vol met uitdaging, toegespitst op de leeftijd. Scouts leren een heleboel vaardigheden die later zeker van pas zullen komen. Wij richten ons namelijk op de zelfredzaamheid van de leden. Ze trekken er veel op uit en beleven allerlei leuke avonturen tijdens hikes (wandeltochten) en weekenden. Wij komen iedere vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur bij elkaar.

Groetjes, de Scoutsleiding!

Geïnteresseerd? Mail ons dan voor verdere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.